Külterületi utak fejlesztése Beregsurányban

 
Beregsurány Község Önkormányzat VP6-7.2.1.1-21 Külterületi helyi közutak fejlesztése projekt vonatkozásában a támogatói okirat hatályba lépését követően a projektet megkezdte. A projekt megvalósítása a tervezettnek megfelelően haladt, a tervezett időpontra megvalósult.
 
A kivitelezési munkálatok lefolytatására Beregsurány Község Önkormányzata beszerzési eljárást folytatott le, melyet követően vállalkozási szerződést kötött a munka elvégzésére. A projekt keretében 0124, 0201/1, 077, 023, valamint a 053/1 helyrajzi számú utak zúzott köves stabilizációs munkálatai valósultak meg összesen 1520 méter hosszan. A kivitelezési munkálatok 100 %-os készültségi fokának elérését követően, a műszaki átadás átvételi eljárás 2023. 03. 09.-én megtörtént.
 
A mezőgazdasági út kiépítése Beregsurány település külterületén található mezőgazdasági földterületek, gyümölcsösök jobb megközelíthetősége érdekében vált szükségessé. Ugyanis csapadékos időjárás esetén a földekre való bejutás mezőgazdasági gépekkel is igen nehézkes volt, a termelt gyümölcsök károsodás nélküli kiszállítása szinte lehetetlen volt még száraz időjárás esetén is.

A projekt keretében történő rekonstrukció eredményeként, kialakításra kerül Beregsurány településen a mai kornak megfelelő út, amely által jelentősen javul a településen lévő mezőgazdasági földterületek, gyümölcsösök megközelíthetősége.