KÖZLEMÉNY

Tisztelt Lakosság !

A Kormány a 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendeletével (továbbiakban : Korm. rendelet )  az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó SARS-CoV-2 koronavírus világjárvány (a továbbiakban: koronavírus világjárvány) következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki  2020. november 4. napjával.

Veszélyhelyzetben a helyi önkormányzatok működésére a katasztrófavédelemről és hozzá kapcsolódó egy törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény (a továbbiakban :Kat. ) 46.§. (4) bekezdését kell alkalmazni amely az alábbiak szerint rendelkezik:

„ Veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő- testületének , a fővárosi , megyei közgyűlésének feladat- és határkörét a polgármester, illetve a főpolgármester , a megyei közgyűlés elnöke gyakorolja.

 Az önkormányzatok számára a jogszabályban meghatározott közmeghallgatás a nyilvános képviselő- testületi ülések egyik formája, különleges esete ebből adódóan azt a polgármester egy személyben nem tarthatja meg.

Ebből kifolyólag a lakosság a hivatal nyitvatartási ideje alatt  – minden nap 8.00 óra- 10.00 óra közötti időpont –  élhet a kérdésfeltevés és javaslattétel jogával.

A hivatalban kollégáim készséggel állnak a tisztelt lakosság rendelkezésére.

Beregsurány, 2020. december 11.

Tisztelettel és köszönettel: Herka István polgármester

Hivatalos, aláírt közlemény letölthető változata