Piaccsarnok – VP6-7.2.1-7.4.1.3-17

Beregsurány Község Önkormányzata a VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése című felhívásra benyújtott kérelme 31 439 503 Ft támogatásban részesült.

A támogatással kialakításra került Beregsurány belterület 238 helyrajzi számú ingatlanon egy hagyományos technológiával, fa ácsszerkezettel készülő, minden oldalról nyitott Piaccsarnok. A tetőszerkezet fakötésekkel, illetve csavaros rögzítésekkel dőltszékes kialakítással készült.

A piaccsarnok burkolata szignálszürke színű beton térkő burkolat készült 17,2×11,5×6 cm-es lap méretben. A térkövezés szélei süllyesztett szegéllyel kerültek lezárásra. A hulladéktároló sziget burkolat szintén szignálszürke színű térkő burkolattal került lefedésre.

A projekt keretében megvalósultak a tájékoztatási és nyilvánossági feladatok a VP KTK 2020-ban leírtaknak megfelelően. A projekt keretében történő beruházás eredményeként, Beregsurány település központi részén létrejön egy a mai kornak megfelelő épület, amely több különböző és fenntartható közösségi szolgáltatást biztosít a településen élők számára. A Piac kialakításával új gazdasági szereplők idevonzását is eredményezheti, amelyek fellendíthetik a helyi gazdaságokat és ezáltal az Önkormányzat működését is biztosítani fogja.